"Az orvos kezel, a természet gyógyít" Arbiter Petronius

A BIO termékekről

bio termek logoBIO módon élni azt jelenti, hogy kiiktatunk minden mesterséges, kémiai vagy feldolgozott anyagot a környezetünkből. Egy szerves életmód a természetes választás arra, hogy mi, akik szeretjük az életet és a lehető legegészségesebben szeretnénk élni, mentalitásokat és szokásokat változtatunk meg úgy, hogy az emberek egyre inkább tudatosak legyenek döntéseiket illetően.

Elhatároztuk, hogy egy határozott NEM-et mondunk a vegyszerekre, mert a családok és gyerekeink egészségére gondolunk, mert rájöttünk a rosszra, amit a természetnek okozunk, és mert tudatosult bennünk a dolgok ritmusa, ami negatívan hat általános közérzetünkre.

A BIO a fogyasztandó termékek összetevőinek származásával kezdődik. A BIO mezőgazdaságban nem használnak növényvédőszereket, műtrágyát és egyéb vegyi anyagot, amelyek felszívódnak és oly mértékben szennyezőek, mint a gyári hulladékok. Az öko-gazdálkodás célja, hogy támogassa és óvja az ökosztisztémát és az élő szervezetet.

A BIO élet azt jelenti, hogy minden étel, kozmetikum vagy tisztítószer a természettel és szervezetünkkel összhangban van, és nem tartalmaz vegyi anyagokat. A szerves élelmiszereknek nagyobb a tápanyag-értékük, mint a hagyományos élelmiszereké, sokkal finomabbak és laktatóbbak. A BIO mosószerek természetes anyagokból vannak előállítva, nem ártalmasak a környezetre vagy a bőrünkre, nem okoznak allergiát vagy irritációt. A bőrre, ami a szervezet legnagyobb szerve, közvetlen módon hatnak a használt kozmetikumok, képes arra, hogy felszívjon mindent, amivel érintkezik. Az az anyag, ami a bőrre kenve sokáig ott marad, felszívódik a faggyúmirigyekbe és a hajhagymákba, majd a vérkeringésbe. Így bármilyen anyag a krémekben, folyadékokban, gélekben, olajokban, stb., amiket használunk, a vérbe jutva eljut szervezetünk bármely pontjára, lerakódik és visszavonhatatlan kárt okozhat.

BIO-szerves kozmetikumokat csakis olyan összetevőkből nyernek, amelyek természetes állapotban vannak, nem tartalmaznak tartósítószert, színezéket és egyéb mérgező anyagot. A hagyományos kozmetikumokkal szemben, szigorú szabályok szerint gyártják, különben a gyártó nem kapná meg a szerves minősítést.

A BIO-szerves termékek nem csak az emberre vannak jótékony hatással, de a természetre is, a szerves kozmetikum gyártók megpróbálnak minél gyakrabban olyan csomagoló anyagot használni, amelyek biológiailag lebomlóak.

A BIO életmód szerves termékek használatát jelenti az élet minden terén, amit a Life Care minden partnere számára elérhetővé tesz.

Mindezen okok miatt, BIO a helyes választás!

 

A Life Care termékek minősítései

 

A német BDIH szövetség a vezető natúrkozmetikum gyártókkal együtt kifejlesztett egy irányelvet a természetes kozmetikumokra vonatkozóan. Csak azok a termékek viselhetik „BDIH Ellenőrzött Natúrkozmetikum” emblémát, amelyek megfelelnek az irányelvek szigorú szabályainak.

A német BDIH szövetség a vezető natúrkozmetikum gyártókkal együtt kifejlesztett egy irányelvet a természetes kozmetikumokra vonatkozóan. Csak azok a termékek viselhetik „BDIH Ellenőrzött Natúrkozmetikum” emblémát, amelyek megfelelnek az irányelvek szigorú szabályainak.

A BDIH emblémával ellátott termék tehát garancia arra, hogy valódi természetes, megbízható kozmetikumról van szó.

BDIH irányelvek és a legfontosabb feltételek, amelyeket a gyártóknak be kell tartani:

  1. A felhasznált növényi alapanyagok - amennyire csak lehetséges – ellenőrzött bio termesztésből származnak vagy vadon gyűjtöttek.
  2. Állatvédelem: a termékeket nem tesztelik állatokon.
  3. A természetes kozmetikumok előállításához nem használhatók fel: - szintetikus színezékek - szintetikus illatanyagok - szintetikus konzerválóanyagok - szilikon - paraffin és más kőolajszármazékok.
  4. Konzerválás: A termékek mikrobiológiai biztonsága érdekében a természetes tartósítószereken kívül bizonyos természetazonos tartósítószerek is engedélyezettek. Ezeket a termékeken külön fel kell tüntetni.
  5. Alapanyagok, melyek korlátozottan használhatók: A természetes kozmetikumok előállításához felhasználhatók olyan emulgálószerek és tenzidek, amelyeket hidrolízis, észterezés, kondenzálás útján vagy más módon az alábbi természetes anyagokból nyertek: zsírok, olajok, viaszok, lecitin, lanolin, mono-, oligo- és poliszaharidok, valamint fehérjék és lipoproteinek.
  6. Szervetlen sók és ásványi alapanyagok felhasználása kevés kivétellel engedélyezett.
  7. Tilos a radioaktív besugárzás. Az alapanyagok és a kozmetikai végtermék csírátlanítása radioaktív besugárzással nem engedélyezett.
  8. A kötelező feltételek meglétének vizsgálatát semleges ellenőrző intézet végzi és saját védjegyével dokumentálja.
  9. A génmanipuláció teljes mellőzése
  10. Az alapanyagok lehető legkíméletesebb feldolgozása

További célok: - Környezetbarát és újrafelhasználható csomagolás - Környezetbarát gyártási eljárás

A „BDIH Ellenőrzött natúrkozmetikum” védjegyet csak a fenti szigorú feltételek és szabályok betartása mellett viselheti egy kozmetikum.

 

A francia származású Ecocert egy nemzetközileg elismert tanúsító szervezet, amely 2003-ban a szakma, vagyis a fejlesztők, gyártók, beszállítók, forgalmazók kezdeményezésére a világon elsőként vezette be a natúr és organikus kozmetikumok minősítésére szolgáló nemzetközi szabványát.

Az Ecocert garantálja a megújuló forrásokból származó összetevőket és környezetbarát gyártási folyamatokat. Ennek megfelelően az Ecocert által tanúsított kozmetikum biztos, hogy nem tartalmaz génmódosított alapanyagokat, parabéneket, fenoxietanolt, nanorészecskéket, szilikont, PEG származékokat, szintetikus illatanyagokat és színezékeket, állati eredetű összetevőket (kivéve az olyan, állatok által természetes módon előállított alapanyagokat, mint a tej, méz stb.). Ez a minősítés azt is feltételül szabja, hogy a csomagolás biológiailag lebomló vagy újrahasznosítható alapanyagokból készüljön.

Az Ecocert tanúsítvány továbbá azt is jelzi, hogy a teljes összetevők minimum 95%-a természetes eredetű, de különbséget tesz organikus és natúr kozmetikumok között annak megfelelően, hogy azok milyen arányban tartalmaznak organikus, vagyis bio gazdálkodásból származó összetevőket.

Az Ecocert organikus minősítése előírja, hogy a növényi eredetű összetevők legalább 95%-a, valamint az összetevők súlyának legalább 10%-a bio gazdálkodásból kell, hogy származzon.

Az Ecocert natúr minősítése pedig feltételül szabja, hogy a növényi eredetű összetevők legalább 50%-a, valamint az összetevők súlyának legalább 5%-a bio gazdálkodásból származzon.

Az Ecocert jelenleg több mint 1000 cég minősítését végzi világszerte.

 

Az Öko-Test egy német nyelvű vásárlói magazin, amely elsősorban ökológiai és fogyasztóvédelmi témákkal foglalkozik. Már évtizedekkel ezelőtt azt a célt tűzte ki maga elé, hogy ösztönözze a tudatosabb fogyasztói magatartást, ennek érdekében termékteszteket, szakértői vizsgálatokat tesz közzé és vásárlói tájékoztatókat ad ki. Mára Németországban és egész Európában nagyon megbízható, mérvadó véleményt képvisel.

Havonta akár 1000 terméket vizsgáltat be független laboratóriumokkal, a tesztelt termékek skálája az ásványvíztől az energiatakarékos izzókon át a nyugdíjbiztosításig terjed, tehát az élet minden területéhez szükséges termékekkel foglalkoznak. A tesztelendő termékeket próbavásárlások során szerzik be, és a tesztek kritériumait mindig a legújabb tudományos eredmények alapján határozzák meg. Az összetevők, hatóanyagok, káros anyagok vizsgálatakor az Öko-Test általában szigorúbban ítél, mint ahogy azt a törvényi norma előírja. Eredményeit gyakran a termékek csomagolásán is láthatjuk (“nagyon jó” “jó”)

 

Az Egyesült Államokból származó USDA minősítés a világ egyik vezető tanúsítványa, melynek legfőbb célja a biogazdálkodások erősítése és támogatása. Az USDA minősítéssel rendelkező gazdálkodások figyelnek a környezetre, óvják a természetes erőforrásokat, szigorúan meghatározott protokoll szerint működnek. Éppen ezért nem használhatnak génmódosított és toxikus alapanyagokat, műtrágyát, rovarölőt, növekedés-szabályozót és vegyszert. A biogazdálkodás során végig arra törekednek, hogy a létező legkevesebb negatív hatás érje a talajt, a vizeket és a levegőt.

Az USDA Certified Organic a világ legszigorúbb, a kozmetikumokat minősítő szabványa. Az ilyen minősítéssel rendelkező gyártók esetében olyan szigorú szabályok vannak érvényben, mint az élelmiszerek gyártásánál.

Az USDA Certified Organic minősítés három különböző kategóriába sorolja az organikus kozmetikumokat az alapján, hogy milyen arányban találhatók meg bennük organikus, vagyis bio eredetű összetevők.

A 100%-osan organikus USDA minősítésű termékek kizárólag biogazdálkodásból származó és bio módon előállított összetevőket tartalmazhatnak.

Az organikus USDA termékek minimum 95%-ban biogazdálkodásból származó és bio módon feldolgozott összetevőket tartalmaznak.

Az organikus összetevőket tartalmazó termékek pedig legalább 70%-ban tartalmaznak bio alapanyagokat.

 

EU közösségi logó az öko és bio termékekről, egész Európában egységes. Ez kötelezően vonatkozik 2010. júliusától minden bio és öko csomagolt termékre. Akkor lehetséges a jelölésre hivatkozni, ha a feldolgozott élelmiszerek legalább 95%-ban mezőgazdasági eredetű összetevőkből, ökológiai termelésbőll származnak, ezek követelményeit a 2008/889 rendelet 19. (EK) paragrafusa tartalmazza.. A jelzés akkor érvényes ha a származási helyről és a termék összetevőiről az ellenőrzésért felelős szerv a termelőnek vagy feldolgozó szervezet számára kódszámot ad ki.

 

Ez a német címke 2001-ben került bevezetésre, importált és a hazai bio termékekre, nyers és feldolgozott, állati valamint növényi eredetű készítmények jelölésére. Alkalmazásának feltétele, hogy megfeleljen az EU ökológiai rendeleteinek. A logo nagy tiszteletnek örvend viszonylag fiatal múltja ellenére.

 

 

 

Vegán illetve vegetáriánus azt jelenti, hogy nincs állati nyersanyag a termékben és egyetlen állati eredetű összetvőt sem használtak a termelés idején. Ez az információ érvényes minden BioHaus termékre, kivéve a szolid szappant és a ruha balzsamot. Érvényes minden termékre amely a katalógusban a Vegan vagy Vegetarian pecsétet viseli.

Kosher olyan elismert termék amiről az ellenőrző szervezet ismeri a történetét az állati áldozatnak, amelyből kivonják azt adott alapanyagot illetve összetevőt. Az állatot különleges módon áldozzák fel, anélkül, hogy nagy fájdalmai legyenek, ne veszitsen hormonokat, régi feláldozási klasszikus őseinktől származó módja például a disznónak vagy a marhának.

1. Lapozd fel a termékkatalógust!

EU katalógus angolul 

 Ha találtál olyant, amit szívesen kipróbálnál, hozd létre a webáruházban ingyenes felhasználói fiókodat!

construction arrow md

2. Saját fiók

construction arrow md

 3. Élvezd az ajándékokat!

 Rakd első rendelésedhez ingyenes VIP klubkártyádat és további üdvözlő ajándékainkat!

construction arrow md

4. Élvezd a minőséget!

30nap penzvisszafizetesi garancia ikon

Ha nem vagy elégedett a termékkel, 30 napon visszafizetjük a teljes vételárat, vagy levásárolhatod azt!

Ha kíváncsi vagy partneri kedvezményeidre és üdvözlő ajándékaidra,
hozd létre ingyenes webshop felhasználói fiókodat!

Üdvözlő ajándékok

meglepi

Az első rendeléshez társuló üdvözlő ajándékokon túl minden új vásárlónk negyed éven át ajándékutalvánnyal csökkentheti a fizetendő végösszeget.

62% hűségkedvezmény

Life Care hűségpontjaid levásárlásával könnyedén csökkentheted drasztikusan a végösszeget, akciók nélkül is közel harmadát fizetve a katalógus áraknak!

Elégedettségi garancia

Ha nem azt kapod, amit vártál, semmi gond, csak írd meg nekünk és mi 30 napon belül visszavásároljuk a terméket vagy levásárolhatod annak teljes vételárát!

Ingyenes házhozszállítás

A Life Care átvállalja a futárcég költségét, ha  rendelésed értéke meghaladja  a 9.900 Ft végösszeget! Az efelett számolt 774 forintos rendelési illeték is elengedésre kerül 20.000 Ft elérésekor.

Ez egy a Life Care honlaptól független tevékenység és a bemutatott információk semmilyen formában nem kötelezik a Life Care vállalatot vagy annak keretében dolgozó személyeket. A Life Care hivatalos honlapját a www.life-care.com címen látogathatja meg.