"Az orvos kezel, a természet gyógyít" Arbiter Petronius

Vegyi fegyverek

Vegyszerek – tégelyekbe és flakonokba csomagolt halál
Isaac Asimov


Sokan azt gondolják, hogy az egészségre káros, toxikus anyagokkal teli levegő a bejárati ajtón kívül marad, amikor átlépjük az otthonunk küszöbét. De ez egyáltalán nem így van. A kutatások kimutatták: a lakásban lévő levegő 4-5-ször szennyezettebb, mint az utcán, és egyes toxikus anyagokból 70-szer több van odahaza.

Még ha zöldövezetben, városon kívüli jó levegőjű vidéken élünk, időnk jelentős részét töltjük a toxikus anyagokkal teli levegőjű otthonunkban, amely nem sokban különbözik a városi lakások levegőjétől. Ilyen árat fizetünk a tisztaságért, amelyet a tisztítószerekkel érünk el, mivel ezek a takarítószerek bőven helyettesítik, sőt helyenként meg is haladják az ipari létesítmények és az autók által kibocsátott káros anyag mennyiséget.

A folyamatos tisztaság érdekében minden nap különböző összetételű vegyszereket használunk: mosóport, mosogatószert, csempetisztítót, bútortisztítót, lefolyó tisztítót és még sok-sok egyebet. Közben pedig nem gondolunk bele abba, hogy az agyonreklámozott mutatós csomagolású flakonokban valódi mérgek lapulnak. Ezek legtöbbjét (például a klórt, kén-dioxidot, foszfátokat) az első és a második világháborúban vegyi fegyverek gyártásához használták.

(Ha nem futna automatikusan, kapcsold be a magyar feliratot!)

A háztartási tisztítószerek megküzdenek a foltokkal, lerakódásokkal, rozsdásodással és egyéb szennyeződésekkel, de abban már nem segítenek, hogy a levegő is tiszta, egészséges legyen. A lakás légszennyeződéséhez nem elhanyagolható mértékben járulnak hozzá a légfrissítők. Manapság ugyanis nemcsak a fürdőszobában, mellékhelyiségben használjuk, hanem a nappaliban, sőt a hálószobában is. Érdemes megjegyezni, hogy ezek az aromák valójában mesterségesen előállított bonyolult vegyszerek. A légfrissítők toxikus aeroszolokat tartalmaznak, amelyek könnyen bejutnak a tüdőbe és a bőrbe. A statisztikák szerint hatból egy ember, aki rendszeresen használ légfrissítőt, asztmás lesz.

A nagy kiterjedésű zöld területek, csapadék, napsütés és szél megtisztítja a város levegőjét. De mi tisztítja meg a zárt helyiség levegőjét? A tüdőnk! A rossz minőségű levegő körülbelül 10-15 évvel rövidíti le az emberek életét a WHO (Egészségügyi Világszervezet) szakértői szerint.

Az ember átlagosan 1,5 kg vizet, 1,5 kg élelmiszert és 15 kg levegőt fogyaszt el egy nap. A tudósok kiszámolták, hogy egy ember naponta a légzés során a tüdején keresztül annyi toxikus vegyületet és mikroorganizmust tartalmazó levegőt bocsát ki, hogy szervezetünk az immunrendszer erejének közel 80%-át az e káros anyagokkal folytatott küzdelemre kénytelen fordítani. A statisztikai adatok szerint az ember idejének körülbelül 80%-át nem szabadban, hanem valamilyen helyiségben tölti. Hogy milyen környezetben vagyunk, milyen levegőt lélegzünk be, ettől függ az egészségünk és a munkaképességünk.

Mi vagyunk az első olyan nemzedék, amelyik ilyen hihetetlenül nagy mennyiségű vegyszerrel körülvéve él. A bennünket körülvevő „vegyi koktél” aztán egy sor betegséget kiváltó immunreakciót indít el. A legsúlyosabb esetekben olyan betegség alakul ki, amelyet a tudósok „kémiai immunhiány”-nak neveztek el, más szóval kémiai AIDS-nek. Ez a betegség a szervezet reakciója a széles skálán mozgó rengeteg vegyületre. Különböző tünetekben nyilvánul meg – az „enyhébbektől” (gyakori fejfájás, irritáltság, depresszió, orientáció elvesztése, allergiák stb.) a betegségek miatti teljes kimerültségig.

De a kémiai immunhiány legelterjedtebb megjelenési formája a különböző allergiás reakciók, amelyek száma meredeken nő. Mindössze három évtizeddel ezelőtt az allergia messze nem volt ennyire elterjedt, még egységes statisztikát se készítettek. De a XX. század végére a tudósok elszörnyedtek: 300 millió bronchiális asztmában szenvedő beteget regisztráltak világszerte – Oroszországban ez minden tizenkettedik embert érinti. Az orosz immunológiai intézet szakembereinek előrejelzései szerint 2015-re az orosz emberek felének lesz valamilyen jellegű allergiája.

 

Lapozz bele katalógusunkba!

1. Lapozd fel a termékkatalógust!

EU katalógus angolul 

 Ha találtál olyant, amit szívesen kipróbálnál, hozd létre a webáruházban ingyenes felhasználói fiókodat!

construction arrow md

2. Saját fiók

construction arrow md

 3. Élvezd az ajándékokat!

 Rakd első rendelésedhez ingyenes VIP klubkártyádat és további üdvözlő ajándékainkat!

construction arrow md

4. Élvezd a minőséget!

30nap penzvisszafizetesi garancia ikon

Ha nem vagy elégedett a termékkel, 30 napon visszafizetjük a teljes vételárat, vagy levásárolhatod azt!

Ha kíváncsi vagy partneri kedvezményeidre és üdvözlő ajándékaidra,
hozd létre ingyenes webshop felhasználói fiókodat!

Üdvözlő ajándékok

meglepi

Az első rendeléshez társuló üdvözlő ajándékokon túl minden új vásárlónk negyed éven át ajándékutalvánnyal csökkentheti a fizetendő végösszeget.

62% hűségkedvezmény

Life Care hűségpontjaid levásárlásával könnyedén csökkentheted drasztikusan a végösszeget, akciók nélkül is közel harmadát fizetve a katalógus áraknak!

Elégedettségi garancia

Ha nem azt kapod, amit vártál, semmi gond, csak írd meg nekünk és mi 30 napon belül visszavásároljuk a terméket vagy levásárolhatod annak teljes vételárát!

Ingyenes házhozszállítás

A Life Care átvállalja a futárcég költségét, ha  rendelésed értéke meghaladja  a 9.900 Ft végösszeget! Az efelett számolt 774 forintos rendelési illeték is elengedésre kerül 20.000 Ft elérésekor.

Ez egy a Life Care honlaptól független tevékenység és a bemutatott információk semmilyen formában nem kötelezik a Life Care vállalatot vagy annak keretében dolgozó személyeket. A Life Care hivatalos honlapját a www.life-care.com címen látogathatja meg.